Uživajte u našem receptu za zapečenu blitvu na način kako su je pripremale naše bake.
Sastojci:
- 1 kg
- Svježe blitve
- 1/2 kg
- Svježeg kravljeg sira
- 0.5 dcl
- Svježeg mlijeka
- 0.3 dcl
- Ulja
- 1
- Jaje
- 1 pakiranje
- Svježi, široki rezanci
- Malo soli i bibera
Koraci:
- Blitvu prelijte vrelom vodom, ostavite nekoliko minuta, pa ocijedite i pustite da se ohladi, a tijesto napola skuhajte, ocijedite i ohladite.
- U velikoj zdjeli umiješajte sir, jaje, ulje, mlijeko, sol i biber. dodajte ohlađenu blitvu, pa zatim i rezance.
- Smjesu prebacite u lim za pečenje, pa poravnajte.
- Pecite oko pola sata na temperaturi od 200°C dok se ne zažari na površini.
- Kad je gotovo, možete dodatno pobiberiti i posipati naribanim parmezanom.