Zapečena blitva

Uživajte u našem receptu za zapečenu blitvu na način kako su je pripremale naše bake.

Sastojci:

1 kg
Svježe blitve
1/2 kg
Svježeg kravljeg sira
0.5 dcl
Svježeg mlijeka
0.3 dcl
Ulja
1
Jaje
1 pakiranje
Svježi, široki rezanci
Malo soli i bibera

Koraci:

  1. Blitvu prelijte vrelom vodom, ostavite nekoliko minuta, pa ocijedite i pustite da se ohladi, a tijesto napola skuhajte, ocijedite i ohladite.
  2. U velikoj zdjeli umiješajte sir, jaje, ulje, mlijeko, sol i biber. dodajte ohlađenu blitvu, pa zatim i rezance.
  3. Smjesu prebacite u lim za pečenje, pa poravnajte.
  4. Pecite oko pola sata na temperaturi od 200°C dok se ne zažari na površini.
  5. Kad je gotovo, možete dodatno pobiberiti i posipati naribanim parmezanom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *