Sirova cappuccino torta by Foodoris

NAPOMENE:

Za potrebe ove torte nudimo vam najbolju kavu, od proizvođača Lively Roasters, pakiranu po 250 gram.

Imajte na umu da je za sirove torte potrebno namakati indijske oraščiće preko noći.

Mogu se namakati nešto duže (cijeli jedan dan, pritom treba mijenjati vodu) i zbilja naprave vrhunsku kremu.

Sastojci:

sastojci
za podlogu
1/2 šalice
lješnjaka
4
medjool datulje
1/4 šalice
kakaa u prahu
1
prstohvat soli
1/3 žličice
vanilije u prahu
sastojci
za tamnu kremu
1/3 šalice
kuhane i ohlađene kave
1 + 1/2 šalice
indijskih oraščića (namočiti preko noći )
1/3 šalice
agavinog sirupa
1/3 šalice
ulja kokosa
1/2 šalice
kakaa u prahu
sastojci
za bež kremu
1/2 šalice
indijskih oraščića (namočiti preko noći)
2 žlice
kakao maslaca (otopljenog)
1/2 žličice
vanilije u prahu
2 žlice
agavinog sirupa

Koraci:

  1. Kalup promjera 19 cm obložiti papirom za pečenje (ili nauljiti).
  2. U multipraktik staviti sve sastojke za podlogu te miksati nekoliko trenutaka dok ne dobijete mrvičastu smjesu koja se pritiskom lijepi. Prebaciti smjesu u pripremljeni kalup te utisnuti rukama ili vanjskim dijelom žlice. Kalup staviti u zamrzivač dok pripremate kremu.
  3. U blender staviti sastojke za bež kremu te miksati nekoliko trenutaka dok ne dobijete gustu kremu bez grudica. Ako je potrebno, dodati malo biljnog mlijeka da se krema lakše napravi. Izvaditi kremu iz blendera u posudicu i nastaviti s pripremom tamne kreme.
  4. U blender staviti sve sastojke za tamnu kremu te miksati sve dok ne dobijete gustu smjesu bez grudica. Kao i kod bež kreme, ako je potrebno dodati malo biljnog mlijeka radi lakšeg miksanja (ovisi kakav blender imate).
  5. Izvaditi kalup iz zamrzivača i prebaciti tamnu kremu, poravnati te staviti na 10-ak minuta u zamrzivač da se malo stisne prije stavljanja bež kreme.
  6. Kada se tamna krema malo stisnula dodati bež kremu i lagano poravnati.
  7. Posipati zrnima kakaa i staviti u zamrzivač na minimalno 4 sata. Prije serviranja pustiti tortu 30-ak minuta na sobnoj temperaturi da se malo opusti. Tortu možete držati i u hladnjaku ako je planirate potrošiti unutar 3 dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *