Teraboto pjenušac – extra brut, rađen klasičnom metodom od muškata žutog.
Za pjenušac smo od Hrvatskog zavoda za vinarstvo dobili oznaku
VRHUNSKO na što smo jako ponosni. Pjenušac smo radili klasičnom – “champenoise” metodom, sekundarne fermentacije u boci od vina sorte muškat žuti. Za spuštanje temperature grožđa u berbi smo koristili suhi led, u berbi smo pazili da neoštećeni grozdovi dođu u što kraćem vremenu do podruma. Grožđe smo po transportu odmah preradili muljačom-runjačom, sok s bobicama smjestili u Inox posudu i postupkom kriomaceracije hladili cca
12 h na temperaturu ispod 5 oC kako bi vino izvuklo sve arome iz bobice. Zatim smo prešali i nastavili s vinifikacijom u Inox posudi cca 9 mj kada smo dodali tiražni liker i punili u boce. Tako pripremljene boce položili smo u za to pripremljen prostor ukopan u zemlji na cca 2m dubine na ujednačenu temperaturu od 13 oC. Ovdje je pjenušac odležao preko 30 mjeseci. Po odležavanju krenuli smo s degrožacijom (izbacivanjem taloga iz pjenušca), te dodavanjem ekspedicijskog likera.