0,00 (0,00 kn)
Sigurna naplata

Kumkvat

0,93 (7,01 kn) 9,29 (70,00 kn)

Kumkvat je maleno narančasto voće. Okusom varira – od gorkaste, preko slatke do kisele – a uz fina aromatična ulja iz korice koja se također jede, oduševit će najzahtjevnija nepca. Drvo ili grm je zimzelena biljka, veličine od 2,5 do 4,5 metara, s gustim granjem, te ponekad i trnjem. Plod je sasvim malen, veličine od […]
Visa Mastercard American Express PayPal Diners Club Discover
detalji proizvoda
informacije

Kumkvat je maleno narančasto voće. Okusom varira – od gorkaste, preko slatke do kisele – a uz fina aromatična ulja iz korice koja se također jede, oduševit će najzahtjevnija nepca. Drvo ili grm je zimzelena biljka, veličine od 2,5 do 4,5 metara, s gustim granjem, te ponekad i trnjem. Plod je sasvim malen, veličine od 2 do 5 cm. Unutarnji dio kumkvata, njegovo meso, podijeljeno na četvrtine, sočnog  je i kiselkastog okusa. Korica je mekana, fina i jestiva, te se ne guli.

Kumkvat potječe iz Kine. Ime mu dolazi od riječi ”kam quat”, iz kineskog kantonskog narječja, što znači ”zlatna naranča”.

Poput ostalih agruma, kumkvat jača imunitet te podiže otpornost organizma na bolesti poput sezonske gripe, respiratornih viroza i prehlada. Znanstvenici ističu da se redovitom konzumacijom citrusa, a posebno kumkvata koji žvakanjem u usnu šupljinu polako otpušta svoje hranjive tvari, može spriječiti rak usta, ždrijela, jednjaka i želuca. Zbog svojih ugodnih aroma i svježeg aromatičnog mirisa, kumkvat je također izvanredan borac protiv lošeg zadaha iz usta.

Dodatne informacije

Količina

0,1 kg, 0,2 kg, 0,5 kg, 1 kg

Povezani proizvodi

Design & Hosting PLAVI PIXEL © 2020 Zdravi Pinklec
lockusercartmagnifiercrossmenu