Trgovina

Ghee Seeds

150.00 kn

Slani namaz na bazi ghee-a uz dodatak blago pečenih sjemenki sezama i suncokreta te hrvatske morske soli – SOLNI CVIJET. Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh ili dodatak gotovim jelima.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Slani namaz na bazi ghee-a uz dodatak blago pečenih sjemenki sezama i suncokreta te hrvatske morske soli – SOLNI CVIJET.
Upotrebljava se kao samostalan namaz na kruh ili dodatak gotovim jelima.

SASTOJCI:

Sezam: Energetski sadržaj 100g osušenih sjemenki sezama iznosi 573 kcal / 2397 kJ. Od toga 49,7% masti, 23,5% ugljikohidrata, 17,7% proteina. Odličan je izvor bakra, mangana, kalcija, magnezija, željeza, fosfora, cinka i dobar je izvor selena. Od vitamina je izvrstan izvor tiamina B1, piridoksina B6, niacina, folne kiseline i riboflavina. U sastavu sezama nalazi se i 11,8 g dijetalnih vlakana i 714 mg fitosterola. Sezam se smatrao ljekovitom hranom još od davnina te namirnicom koja usporava starenje.

Suncokret: Sjemenke suncokreta sadrže i do 50% ulja, koje je bogato proteinima i nezasićenim masnim kiselinama. Vrlo su bogate vitaminima E i B1, toliko da samo 50 grama ovog ploda zadovoljava dnevne potrebe za spomenutim vitaminima. Sa samo 100 grama sjemenki mogu se pak zadovoljiti dnevne potrebe organizma za manganom, bakrom, magnezijem, selenom, fosforom i vitaminom B6, a znatne su i količine vitamina C i cinka. Uz spomenute vitamine, suncokretove sjemenke su bogate mineralima, selenom i cinkom te djetalnim vlaknima.

Morska sol: sadrži osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina. Morska sol djeluje alkalno te na taj način pomaže u balansiranju razine kiseline u tijelu.

SOLNI CVIJET solane Ramova, Makarska je sol koja raste iz morskih dubina i dozrijeva u bazenima Solane Ramova. U vrijeme ljetnih vrućina prikuplja u svom kristalu bogatstvo minerala koji pokreću život na Zemlji. Nedirnuti kristal i krhka struktura su uz njegov okus i kemijski sastav najznačajnija obilježja. Unošenja solnog cvijeta u vašu kuhinju pripremana jela donose čistu prirodu i zadovoljstvo u hrani.
Nelomljeni kristal, 100% prirodno, bez dodataka i aditiva.

Proizvedeno u Hrvatskoj.
Zemlja podrijetla sastojaka: Ghee (Hrvatska), sjemenke sezama (Indija), suncokretove sjemenke (EU), morska sol (Hrvatska).

Način čuvanja: čuvati na temperaturi do 10°C
Rok trajanja: otisnut na proizvodu, 2 mjeseca od datuma proizvodnje.

Dodatne informacije

Proizvođač

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ghee Seeds”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *